CIJO

Uitnodiging: Rabinherdenking met Efraim Halevy op 2 december

zoom
Efraim Halevy
Geen reacties

Uitnodiging: Rabinherdenking met Efraim Halevy op 2 december

CIDI en CIJO organiseren in samenwerking met tal van andere organisaties een herdenking voor oud-premier Yitzhak Rabin op woensdag 2 december om 17:00 in Amsterdam. Deze maand is het twintig jaar geleden dat Rabin werd vermoord. Hij was de man achter de Oslo-akkoorden: lees hier meer over hem. De moord op Rabin torpedeerde de vredesverwachtingen van velen. Wij willen hierbij stilstaan door middel van een ceremonie waarbij onder andere Efraim Halevy zal spreken, u bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Efraim Halevy (1934) is een jurist en Israëlische inlichtingendienst expert. Hij was de negende directeur van de Mossad en het vierde hoofd van Israëlische Nationale Veiligheidsraad. Tijdens diverse periodes in zijn leven heeft Halevy nauw samengewerkt met Rabin, waardoor hij hem goed kende. Halevy is vooral bekend om zijn aandeel in de totstandkoming van het vredesverdrag tussen Israel en Jordanië. Ook over de huidige politiek heeft Efraim Halevy bijzondere opinies. Zo is hij bijvoorbeeld een voorstander van praten met Hamas.

Voorafgaand aan de ceremonie, om 17.00 uur, start er een programma speciaal voor jongeren en door jongeren van 12-35 jaar met diverse workshops waarin het leven van Rabin centraal staat.

We hopen u te zien op woensdag 2 december. Aanmelden is gewenst op: rabinherdenking@gmail.com of kan telefonisch bij CIDI op 070-3646862. De entree is gratis. Na aanmelding word de locatie bekend gemaakt.

Geef een reactie