CIJO

Tweede coronagolf in Israël is een feit

zoom
Geen reacties

Tweede coronagolf in Israël is een feit

Israël en de Palestijnse gebieden zitten midden in een tweede uitbraak van het Coronavirus. Binnen deze nieuwe golf komen er dagelijks meer dan 1000 gevallen bij en er zijn sinds het begin van het virus al helaas 427 mensen bezweken aan de gevolgen ervan, hiervan waren er 42 in de Palestijnse gebieden.

Verregaande maatregelen worden nu genomen door de Israëlische regering. Ondermeer sportscholen en restaurants worden gesloten. Daarnaast geldt er ook een maximaal aantal personen dat mag samenkomen, in dit geval tien. In de buitenlucht wordt een maximum van twintig man gehanteerd, overigens gelden deze maatregelen niet voor werkplekken.

Naast deze maatregelen worden openbare voorzieningen zoals winkelcentra, dierentuinen, kappers, schoonheidssalons, toeristische attracties, én, zeer desastreus voor Israeli’s, stranden gesloten.

In deze zin lijkt de aanpak van het coronavirus in Israël op dit moment sterk op de intelligente lockdown die we in Nederland hebben en hadden. Er is echter een groot verschil: Israëli’s en Palestijnen hoeven onderling buiten geen afstand te houden door de verplichting van mondmaskers. Daarnaast worden scholen vooralsnog niet gesloten.

UPDATE: Stranden, restaurants en zwembaden blijven toch open.

“The decision not to close public pools and beaches is right and justified,” said MK Yifat Shasha-Biton, who heads the coronavirus committee. “The beaches and swimming pools are vital.”

 

 

Geef een reactie