CIJO

CIDI stuurt open brief aan minister Grapperhaus

zoom
HaCarmel
Geen reacties

CIDI stuurt open brief aan minister Grapperhaus

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft woensdag een open brief gestuurd aan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), naar aanleiding van de rechtszitting tegen de verdachte van de aanslag op het Joodse restaurant HaCarmel. Ook CIJO maakt zich ernstige zorgen over de gang van zaken bij het Openbaar Ministerie.

Geachte heer Grapperhaus,

Middels deze brief wil CIDI zijn ernstige zorgen kenbaar maken over het handelen van het Openbaar Ministerie na de aanslag op restaurant HaCarmel. Op 7 december vernielde Saleh A. de ruiten van het koosjere restaurant. Hij werd door de politie gearresteerd, en 60 uur later alweer vrijgelaten.

Gezien de feiten die sindsdien druppelsgewijs bekend zijn geworden, vinden wij het onbegrijpelijk dat Saleh A. zo snel is vrijgelaten. Vorige week werd bekend dat hij in Syrië training heeft ondergaan in het gebruik van wapens. Tegenover de politie verklaarde hij bovendien dat hij het niet erg had gevonden als hij was gestorven tijdens zijn daad.

Tijdens de rechtszitting vandaag kwamen opnieuw schokkende feiten boven tafel. Saleh A. heeft tegen de reclasseringsambtenaar verklaard dat zijn aanval op restaurant HaCarmel slechts “een eerste stap” is. Hij omschrijft zichzelf als “een vulkaan die op uitbarsten staat”, maar wil niets kwijt over wat de tweede stap dan zou zijn. Ondanks dit verkapte dreigement was hij zestig uur na zijn aanval alweer op vrije voeten.

Lees verder op de website van CIDI →

Geef een reactie