CIJO

CIDI-jongeren demonstreren tegen haatdragende uitingen Haags raadslid Khoulani

zoom
Geen reacties

CIDI-jongeren demonstreren tegen haatdragende uitingen Haags raadslid Khoulani

CIDI jongerenorganisatie CIJO demonstreert donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur voor het Haagse stadhuis tegen raadslid Khoulani, die Israëlische scholieren uitmaakte voor “terroristen”.

Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid kwam vorige week in opspraak vanwege haatdragende en antisemitische uitlatingen over een groep Israelische scholieren. Hij noemde de scholieren (kinderen van 15 en 16 jaar oud) “zionistische terroristen in wording” en maakte hen uit voor “de toekomstige kindermoordenaars en bezetters”. De uitspraken van Khoulani zijn niet alleen volslagen belachelijk, maar ook onacceptabel. Wat CIJO betreft, heeft Khoulani zich met deze haatdragende nonsens volledig gediskwalificeerd als raadslid.

CIDI is in overleg geweest met de leiding van de Israëlische delegatie om een aangifte wegens belediging in te dienen tegen het Khoulani. De jeugdige deelnemers gaven echter aan dat zij de zaak het liefst zo snel mogelijk vergeten, en willen daarom zelf geen verdere juridische stappen ondernemen. CIDI respecteert hun beslissing, maar is wel van mening dat dit soort haatdragende taal niet kan worden genegeerd. Haat mag immers nooit “normaal” worden, zeker niet als het van een raadslid komt. Om de vrije en tolerante samenleving te beschermen, is het noodzakelijk om een krachtig tegengeluid te laten horen.

Daarom zal CIJO donderdagavond van 19 tot 20 uur demonstreren voor het Haagse stadhuis onder de slogan: “geen haat in de raad”. Iedereen die het doel van de demonstratie ondersteunt, is welkom om deel te nemen. Deelnemers kunnen hun aanwezigheid doorgeven via cidi@cidi.nl. De demonstratie zal plaatsvinden rechts voor de ingang aan de centrumzijde van het stadhuis.

Het Algemeen Dagblad en Omroep West schreven eerder vandaag al over de geplande demonstratie.

Geef een reactie