CIJO

Save the date: seminar met pro-Israël activist Chloé Valdary (29 november)

zoom
Geen reacties

Save the date: seminar met pro-Israël activist Chloé Valdary (29 november)

Op donderdagavond 29 november, exact 71 jaar nadat het VN-verdelingsplan werd aangenomen, organiseert CIJO een seminar met de bekende pro-Israël activist Chloé Valdary uit de Verenigde Staten. Valdary zal, aan de hand van haar ‘Theory of Enchantment’, (Joodse) studenten handvaten geven om het vijandige klimaat op universiteiten en hogescholen te counteren.

Als je strijdt tegen antisemitisme en anti-Israël sentimenten, wordt je steeds vaker geconfronteerd met een agressief front, verenigd onder de noemer “antiracisme en antikolonialisme”. Antisemitisme en antizionisme worden zo gebagatelliseerd en weggewuifd als “slechts één vorm van racisme”. Op Amerikaanse en Britse campussen worden Joodse studenten en pro-Israël activisten zelfs aangevallen, in het bijzonder door boycotactivisten.

Een vergelijkbare situatie doet zich voor in Nederland: in maart stuurden Joodse studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam een brandbrief waarin zij aandacht vroegen voor het steeds minder tolerante klimaat op de universiteit. De druppel was het optreden van de veroordeelde terroriste Rasmea Odeh in een gebouw van de VU.

Pro-Israël activist en auteur Chloé Valdary van Jerusalem U heeft jaren ervaring met de haat van de boycotbeweging. Chloé zal een beeld schetsen van de situatie in de VS en haar ‘Theory of Enchantment’ uitleggen: een nieuwe aanpak om Israël te verdedigen. In haar talk zal ze studenten handvaten geven om met het klimaat op campussen om te gaan en een antwoord te geven op de ongebreidelde haat.

De avond met Chloé Valdary begint om 19.30 uur, zal plaatsvinden in het Adagio Aparthotel (Professor J.H. Bavincklaan 5) te Amstelveen en wordt gevolgd door een borrel. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar cijo@cijo.nl.