CIJO

CIJO-voorzitter wint rechtszaak tegen Holocaustontkenner Jeroen de Kreek

zoom
Geen reacties

CIJO-voorzitter wint rechtszaak tegen Holocaustontkenner Jeroen de Kreek

Jeroen de Kreek, Nederlands bekendste Holocaustontkenner, moet 1.000 euro schadevergoeding betalen aan CIJO-voorzitter Hidde van Koningsveld. Ook mag De Kreek niet langer over hem publiceren, en moet hij bestaande publicaties van zijn websites en Twitteraccounts verwijderen.

Dat heeft de Amsterdamse rechtbank deze week bepaald. Het vonnis werd vrijdag gepubliceerd op Rechtspraak.nl.

Jeroen de Kreek stalkte de CIJO-voorzitter online sinds juni 2017, toen CIJO protesteerde tegen de haatdragende uitingen van gemeenteraadslid Abdoe Khoulani. In totaal schreef hij circa 500 absurde artikelen en tweets, waarin onder andere werd beweerd dat ‘zionist’ Van Koningsveld achter de Holocaust, 9/11 en de ramp met MH17 zou zitten.

Deze publicaties moeten nu van het internet worden gehaald, op straffe van een dwangsom van 1.625 euro per dag. Het vonnis van de Amsterdamse rechtbank is een grote overwinning voor de slachtoffers van Jeroen de Kreek: hij schreef eerder ook al tientallen antisemitische artikelen over andere bekende Joodse Nederlanders.

Kort na het verschijnen van de uitspraak gingen alle websites en Twitteraccounts van de Holocaustontkenner op zwart. “Hét Goede Nieuws is tot nader orde gesloten in verband met het zoveelste verstrekkende antisemitische en vrije meningsuiting beperkende vonnis van de rechtbank Amsterdam”, schrijft De Kreek op zijn homepage.

Geef een reactie